Klímatisztítás

Klímatisztítás és klímakarbantartás több szempontból is fontos. A klímatisztítás elmaradása egészségünkre is ártalmas lehet, de a karbantartás hiánya a klíma meghibásodását is okozhatja.

Klímatisztítás, klímakarbantartás fontossága:

A klíma, illetve a légkondicionálók beltéri egységének belseje – a folyamatos páralecsapódás miatt – hűtési üzem közben nedves. A nedvesség kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, és gombák elszaporodásának. Ezek a kórokozók bűzt áraszthatnak, extrém esetben légúti megbetegedéseket okozhatnak. Ezért fontos a klímatisztítás. A gyártók újabbnál újabb bevonatokat fejlesztenek ki a gombák és baktériumok visszaszorítására több-kevesebb sikerrel. Ilyen például a Samsung ezüst bevonata a légszűrőkön és hőcserélőkön.

A klímatisztítás és klímakarbantartás a klíma üzemszerű működését biztosítja. A klímák beltéri egységei működésükből adódóan nagy mennyiségű levegőt mozgatnak meg, amit egy hűtő, vagy fűtőfelületen (hőcserélő) keresztül áramoltatva juttatnak vissza a szobába. A hőcserélőnek kellően nagynak kell lennie ahhoz, hogy a készülék leadhassa a kívánt teljesítményt, ugyanakkor túl nagynak sem szabad lennie a készüléknek, hiszen ekkor a klíma esztétikai szempontokat sértene.

Az üzemszerű működés szempontjából a kültéri egység tisztítása legalább ennyire fontos feladat. A kültéri egység az utcai, jóval szennyezettebb levegőt keringeti, ezért sokkal könnyebben elkoszolódhat, mint a beltéri egység.

A klíma karbantartása a hosszéletű működés szempontjából rendkívül fontos, ezért a gyártók kötelezővé teszik az évenkénti legalább kétszeri alkalom meglétét. A garanciát is ezeknek a karbantartásoknak a meglétéhez kötik, így szükséges a garancialevélen vezetni ezen beavatkozások időpontját.

A klímatisztítás az alábbi munkafolyamatokból áll:

  • Kültéri és beltéri egység hőcserélőinek tisztítása
  • Berendezések szűrőinek tisztítása
  • Panel(ek) portalanítása, ellenőrzése
  • Légkidobók (lapátok, csuklók) ellenőrzése, portalanítása, beállítása
  • Kondenzvíz-cső ellenőrzése
  • Hűtőközeg (klíma-gáz) ellenőrzése
  • Szigetelés pótlása – szükség esetén

Klímatisztítás árak:

Mono split klímák esetén brut­tó 9 000 Ft/split klí­ma
Multi split klímák esetén brut­tó 6 500 Ft/split klí­ma beltéri egység

Az ár magában foglalja 1 db telepített klímaberendezés bel- és kültéri egység vagy 1 db mobil klíma készülék karbantartását

Klímatisztítás gyakorisága:

A klímatisztítá, karbantartás gyakoriságát illetően a gyártók az évi két alkalmat írják elő. A készülékek karbantartását és tisztítását célszerű minden klímaszezon előtt, illetve után elvégezni. A szezon előtti tisztítás nagy előnye, hogy a nyár beköszöntével nem kell várnunk a szerelőre, továbbá, hogy szezon alatt a klímás szakemberek, vagy szervizek túlterheltsége miatti “sorban állást” megússzuk.

Kérdése van? Több információra van szüksége? Profi szakembert keres?

Kérjen visszahívást, írjon nekünk! 

Klíma